Tips bij snelheidsboetes

Het is nooit leuk om snelheidsboetes te krijgen. Hoe goed je ook oplet, soms mis je een bord en dan is de kans groot dat je toch een bekeuring krijgt. Dat is heel vervelend en soms ook even schrikken. Want het wordt steeds duurder als je te hard rijdt. Sinds januari lopen de prijzen van een snelheidsovertreding uiteen van een kleine € 40,- tot bijna € 400,- als je 30 km te hard hebt gereden. Rij je nog harder dan loop je de kans dat je je rijbewijs moet inleveren. Dat is helemaal niet handig. In dit artikel hebben we een aantal tips voor je die je helpen bij het voorkomen of terugdraaien van de bekeuringen die te maken hebben met te hard rijden. Lees snel verder en ontdek wat er mogelijk is.

Geen boete is het beste

Het is een open deur die we toch maar even intrappen. Het voorkomen van snelheidsboetes is te allen tijde beter dan ze genezen. Dus let goed op als je op de weg zit zodat je geen borden mist. Er zijn apps waarop je kunt zien hoe hard je mag rijden. In je navigatiesysteem wordt dat vaak ook aangegeven. Zo weet je altijd hoe hard je mag rijden en weet je ook wat je riskeert als je de gaspedaal intrapt. Zeker als je op wegen rijdt die je niet zo goed kent, is het handig om de borden, met de maximale snelheid erop, in de gaten te houden. Het kan je zomaar een hoop geld besparen. Let ook op binnen de bebouwde kom. Dan lijkt 50 qua snelheid misschien niet zo hard als je maar 30 mag, het levert je wel een fixe boete op als je dat doet en je wordt geflitst.

Hou het binnen de perken met snelheidsboetes

Wil je wel eens de gaspedaal te hard intrappen en neem je dan voor lief dat je wat snelheidsboetes binnen krijgt? Dat kan natuurlijk. Maar probeer het binnen de perken te houden, zeker qua snelheid. Niet alleen omdat de boetes dan erg hoog kunnen worden, je brengt ook jezelf en anderen hiermee in gevaar. En dat is het toch eigenlijk helemaal niet waard. Je vergeeft het jezelf nooit als je een ongeluk veroorzaakt omdat je te hard aan het rijden was. Dus rustig aan met het induwen van het gas. Op je gemak kom je ook overal en dan voel je je een stuk minder opgefokt.

Toch een boete?

Heb je toch een bekeuring of misschien wel meerdere flinke snelheidsboetes gekregen? Dat is heel vervelend. Je kunt een betalingsregeling treffen als je het bedrag niet in 1 keer kunt betalen. Dat maakt het wat makkelijker. Het blijft natuurlijk wel zonde van het geld. Er is nog een andere mogelijkheid en dat is het aanvechten van het vonnis. Meer daarover vind je hieronder.

Snelheidsboetes aanvechten gratis

Je kunt snelheidsboetes aanvechten, of beter nog, een professionele partij als Boetejuristen.nl dat voor je laten doen. Dat doe je door de bekeuring aan hen over te dragen en de hele procedure uit te besteden. De partij gaat voor je in beroep en zal zijn/haar uiterste best doen om het vonnis nietig te laten verklaren. Het leuke is dat het je niks kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *