Brommer rijden moet je leren

Op een scooter-onlineforum informeerde een dame hoe ze voor het eerst op een brommer moest rijden. Ze kocht een elektrische bromfiets omdat ze veel mensen in haar stad er in had zien rijden, en het idee om geld te besparen op benzine was erg aantrekkelijk. Maar ze was erg gefrustreerd, want toen het tijd was om op haar brommer te rijden, wist ze niet wat ze ermee aan moest. Ze vroeg: “Is er een handleiding online beschikbaar die me leert hoe ik een bromfiets moet besturen?”

Naar mijn mening is dit geen geïsoleerde roep om hulp. Veel mensen kopen brommers en elektrische fietsen uit noodzaak, omdat ze goedkoper zijn in aanschaf en gebruik. Sommigen van hen hebben misschien geen eerdere ervaring met gemotoriseerde scooters en zullen uiteindelijk met hetzelfde probleem worden geconfronteerd. Dit artikel is een poging om beginnende bromfietsers op weg te helpen. Dus, wat moet ik doen als ik niet weet wat ik met mijn bromfiets moet doen?

Ten eerste moet je de fysica kennen van het rijden op een tweewielig voertuig. We weten dat een fiets rechtop blijft staan ​​wanneer hij wordt bestuurd om het zwaartepunt boven de wielen te houden. Deze besturing wordt meestal geleverd door een berijder, of in het geval van een gemotoriseerde scooter, door de fiets zelf. Kortom, de uitdaging is om je lichaam in balans te houden. Een goede training voor brommerrijden zou zijn, om te leren hoe u uw evenwicht kunt bewaren tijdens het rijden op een gewone fiets. Als je weet hoe je moet fietsen, heb je geen problemen met het besturen van een bromfiets. Er is echter één verschil dat je in gedachten moet houden: bij het besturen van gemotoriseerde fietsen, bromfietsen en motorfietsen is snelheid je vriend. Hiermee bedoel ik dat als je met je brommer rijdt, je de traagheid moet behouden, zodat hij niet omvalt. Hoewel het een alledaagse gebeurtenis is om te zien hoe een fietser zijn evenwicht bewaart in een zeer langzaam tempo, of zelfs in een bewegingsloze toestand, met gemotoriseerde fietsen, bromfietsen en motorfietsen, hoe langzamer je gaat, hoe minder stabiel en evenwichtig je zult zijn.

Ten tweede moet u vertrouwd raken met het proces van het starten van de motor. Aan de voorkant van uw bromfiets bevinden zich enkele belangrijke onderdelen die essentieel zijn voor een veilige werking. Dit is wat u moet doen: neem de tijd om al die componenten op te sporen en te leren kennen. Houd er rekening mee dat er geen universele set instructies kan zijn om alle bromfietsen te bedienen, omdat deze variëren afhankelijk van het merk, model, grootte en krachtbron.

U moet de contactschakelaar lokaliseren. Zodra je het hebt gevonden, zet je het aan met een sleutel, ongeveer op dezelfde manier als in een auto.

Zoek vervolgens de startschakelaar. De meeste bromfietsen worden geleverd met een startschakelaar, die in de “aan”-stand moet staan. Als het een kill-schakelaar heeft, moet deze ook in de “run”-stand staan.

Afhankelijk van het merk moet u mogelijk snel een van de pedalen intrappen om de motor van de bromfiets te starten.

Plaats de gasgreep, de balk waar de handen gewoonlijk naartoe gaan om te manoeuvreren. Als de motor aan staat, regel je de snelheid door aan deze greep te draaien. Als je hem naar voren draait, wordt de machine afgeremd; als je hem naar achteren draait, neemt de snelheid toe. Het is dan aan u om te leren hoe u deze snelheidsregeling kunt gebruiken. Om de bromfiets vooruit te laten rollen, draait u de handgreep langzaam naar achteren. Naarmate je meer zelfvertrouwen krijgt, verhoog je de snelheid.

Zorg ervoor dat je weet waar de remhendels zijn voordat je begint te rollen. Je kunt ze niet missen. Ze bevinden zich aan de twee uiteinden van het bromfietsstuur. Ze dienen om het voertuig te vertragen of te stoppen. Het is erg belangrijk om te leren hoe je de twee kunt balanceren. De rechter hendel dient om de voorrem te bedienen en de linker hendel is voor de achterrem. Om onnodige ongelukken te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u beide remhendels tegelijkertijd steeds meer indrukt.

Voordat u vertrekt, moet u ervoor zorgen dat de spiegels correct zijn geplaatst, dat u weet waar de schakelaar voor het activeren van de koplampen is.

Zodra de bromfiets in beweging is, zet u uw voeten van de grond en in het voetsteunplatform, of in andere gevallen op de pedalen.

Zoek je een unieke Kentekenplaathouder voor je brommer, klik dan op de link of klik hier als je eigen tekst wil toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *